Tartă cu cremă de mascarpone și lămâie

Tarta aceasta am pregătit-o cu mult drag pentru o ocazie mai specială – ziua mamei mele! Și nu puteam să nu fac ceva foarte gustos, având în vedere că am ridicat expectanțele anul trecut, cu un tort superb! Pornind de la faptul că ei îi plac prăjiturile fresh și acrișoare am ajuns la această cremă de mascarpone și lămâie. Textura acestei tarte a fost aerată și ușoară, parcă m-a dus cu gândul la ‘gelato al limone’ 🍋🍋🍋.

Rețeta pentru blat este cea pe care am folosit-o și la tarta cu cremă de vanilie și o găsești aici.

Dacă ți-am făcut poftă de ceva dulce – acrișor și puțin mai mult fermecător ai nevoie de următoarele ingrediente pentru cremă:

• 1 cutie mascarpone – 250 gr

• 200 gr smântână pentru frișcă (30% grăsime)

• sucul de la o lămâie medie

• coaja rasă de la lămâie

• 5 linguri zahăr praf cu vanilie

• 1/2 esență de vanilie

Mascarponele e bine să îl scoți din frigider când începi să faci blatul pentru tartă, deoarece o să îți fie mai ușor la prepararea cremei.

Într-un bol încăpător am pus mascarponele, coaja de lămâie, esența de vanilie și zahărul pudră, apoi am amestecat bine. Treptat am adăugat și sucul de la lămâie, amestecând bine după fiecare dată când am turnat. Acum e neapărat să guști! Așa-i că e delicioasă?? Înainte să vrei să mănânci tooooată crema, să o pui la rece!

Separat, într-un alb bol am pus smântâna lichidă pentru friscă și am mixat bine, la viteza mare pentru 4-5 minute până am avut o frișcă tare și se vedeau în bol vârfurile formate. Eu am adăugat și în frișcă un pliculeț de zahăr vanilat, dar după ce a fost formată frișca. Am făcut asta deoarece am folosit smântână neîndulcită, deci să citești înainte dacă conține sau nu zahăr și în funcție de asta decizi dacă pui zahăr în frișcă, dar și în mascarpone!

Frișca obținută am înglobat-o cu crema de mascarpone, amestecând ușor! Toată compoziția am turnat-o în forma de tartă coaptă și răcită, apoi am pus totul la frigider pentru 20 minute pentru a ma asigura că nu o să stric aspectul cremei atunci când voi decora cu fructe.

Când au trecut cele 20 minute poți să scoți tarta din frigider și să o decorezi cu fructe proaspete sau felii subțiri de lămâie!

Poftă bună!

One thought on “Tartă cu cremă de mascarpone și lămâie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s