Sirop de soc

Ieri am trecut pe la bunica mea și spre bucuria noastră, are în spatele grădinii un soc mare! Am cules cu ea câteva flori și când am ajuns acasă m-am apucat de treabă! Din ingredientele folosite am obținut o stitclă de 1,200 ml de sirop și încă două punguțe pentru gheață! Cu acelecuburi voi aromatiza un pahar de proseco sau o limonadă!

• 170 gr flori de soc – să le cântăriți uscate, nu după ce le-ați spălat cu apă

• 600 gr zahăr

• 1200 ml apă

• zeama de la 1 1/2 lămâi

Prima dată am curățat bine florile de soc de praf și insecte. Într-o oală am pus apa la foc, când a început să fiarbă am pus florile de soc pe care le-am apăsat puțin cu o lingură de lemn, cât să fie acoperite de apă și am lăsat la fiert pentru 3 minute. După am oprit focul și am acoperit oala cu 2 prosoape curate și am lăsat asa timp de 15 minute.

Când au trecut cele 15 minute am scos florile de soc într-o strecurătoare așezată peste o altă oală și le-am presat bine, astfel încât am scos tot siropul și din ele. Am strecurat și restul siropului din prima oală și am pus totul la foc. Acum am pus zeama de la lămâie și zahărul. Din momentul în care a început să fiarbă am lăsat 15 minute la foc mediu.

Siropul l-am turnat cu grijă în sticla degresată și sterilizată anterior. Pentru pungulițele de gheață am așteptat să se răcească siropul înainte de a-l pune în ele.

One thought on “Sirop de soc

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s