Cheesecake cu ciocolata

Anul acesta de Paște am ales să fac un mini cheesecake copt cu ciocolată! A ieșit super delicios, iar textura și gustul parcă seamănă cu batoanele Dots! 😅

Este genul de prăjitură în care amesteci tot și pui la cuptor, deci pregătirea îți ia maxim 15-20 minute și nu ai nevoie nici măcar de un mixer.

Tava pe care eu am folosit-o este una cu margini detașabile, iar diametrul este de 18 cm. Pentru a scoate prăjitura mai ușor, eu am folosit și hârtie de copt pentru fundul tăvii.

Următoarele ingrediente le-am folosit:

  • 300 gr brânză de vaci – eu am folosit cea de la Lidl în găleată
  • 100 ml smântână lichidă pentru frișcă
  • 80 gr zahăr pudră
  • 80 gr ciocolată Heidi 75% cacao
  • 2 ouă
  • extract de vanilie
  • 2 linguri amidon alimentar

Preparare:

Într-un bol se amestecă brânza cu zaharul, apoi punem ouăle pe rând. Ciocolata se topește la baie de aburi și o turnăm peste crema de brânza. Adăugăm vanilia și amidonul. Amestecăm foarte bine și apoi turnăm în două ture frișca lichidă (nu o batem înainte).

Când e totul bine încorporat, turnăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (diametru 18 cm). Cuptorul l-am preîncălzit la 160 grade, căldura sus + jos și ventilație. Tava se pune pe raftul din mijloc pentru 30 – 35 minute.

Prăjitura se lasă la răcit în tava ei, iar la final se decorează cu fructe proaspete, praline de ciocolată sau cu ce îți place ție!

PS: dacă folosești o tavă mai mare nu uita să mărești cantitatea ingredientelor și să ajustezi timpul de coacere (40-45 min)

One thought on “Cheesecake cu ciocolata

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s