Tartă cu cremă de brânză și smochine

Îi putem spune și cheescake fără coacere

Cred că această tartă cu brânză a fost chiar prima mea tartă! Și a fost rezultatul din combinația a două rețete: una pentru tartă și una pentru cheescake, evident! Ce combinație frumoasă! ❤️

Te avertizez că în această rețetă o să auzi expresia „topim la bain-marie”, adică o să topim la baie de aburi, dar te rog să nu o iei la fugă – cum am făcut eu de câteva ori, până m-am convins să încerc.

O să ai nevoie de următoarele ingrediente:

Blat:

• 400 gr biscuiți digestivi

• 100 – 150 gr unt (82% grăsime)

Crema pentru umplutură:

• 400 gr brânză de vaci

• 100 gr smântână lichidă (35% grăsime)

• 10 gr gelatină alimentară

• 50 gr zahăr pudră

• 1 esență vanilie

• 2/3 linguri de apă

Biscuiții îi zdrobești bine, până au textura nisipului. Untul trebuie să îl tai cubulețe mici și îl topești într-o tigaie. Într-un bol încăpător amesteci biscuiții și untul topit. E foarte important să fie biscuți digestivi, deoarece cei simplii au o textură mult mai uscată și nu o să ai felii frumoase de tartă, pentru că nu se leagă compoziția. Se pune totul în tavă și se apasă cu un pahar bine, bine. Să pui tava în frigider până te ocupi de umplutură.

Gelatina se pune într-un recipient cu puțină apă și se lasă la hidratat.

Smântâna lichidă se bate cu mixerul până devine frișcă – MAGIC 😏! Într-un alt bol, se pune brânză de vaci, zahărul pudră și esența de vanilie – amesteci ușor – apoi adaugă și frișca.

Gelatina hidratată trebuie topită la bain-marie, mai exact, într-o oală pui apă la fiert și peste oală se pune bolul în care ai hidratat gelatina și puțină-puțină apă (asta dacă nu a mai rămas). Gelatina nu trebuie să fiarba, doar să se topească și după o vei pune peste amestecul de brânză.

Compoziția finală se toarnă peste blatul de biscuiți și se mai lasă 30 minute la rece. După ce s-a întărit o poți decora cu ce vrei tu! Eu am avut 3 smochine, pe care le-am tăiat feliuțe subțiri.

Cu drag,

Greta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s