Cheesecake în două culori

Acesta este tortul de care vă spuneam că l-am pregătit anul trecut pentru ziua mamei mele. M-am inspirat de la Ana, colega mea de bancă din clasele primare. Știu că mi-a trimis o poză cu un cheescake minunat în două culori – ciocolată și ananas cu mango. Arăta senzațional! Îmi amintesc perfect cum am stat cu ea la telefon să-mi explice pas cu pas cum fac eu să nu se amestece straturile? Care e smântâna bună pentru frișcă? Cum topesc gelatina? Practic, am făcut împreună, prin intermediul telefonului.

Cu această ocazie: Mulțumesc Ana!!❤️

Cheescake-ul făcut de Ana – The Baking Lover

Acum dacă am reușit să vă fac poftă trebuie să vă spun și cum să faceți acest cheesecake necopt!

Blat:

• 250 gr biscuiți digestivi

• 130 gr unt topit

Biscuiții îi puteți pune într-un chopper și pulsați până ajungeți la o textură fină. Într-ul bol încăpător amestecați bine biscuiții zdrobiți cu untul topit, apoi turnați compoziția într-o tavă cu margini detașabile și puneți la rece.Se poate folosi un pahar pentru presarea biscuiților în tavă.

Straturile de ciocolată și fructe:

• 600 gr brânză de vaci

• 300 gr zmeură – eu am folosit congelată

• 200 ml smântână lichidă pentru friscă (30% grăsime)

• 150 grame zahăr

• 130 gr ciocolată amăruie

• 130 gr ciocolată cu lapte

• 25 gr gelatină

Și acum începe distracția! Smântâna lichidă și zahărul trebuie puse într-o oală, la foc mic, până se dizolvă tot zahărul. E bine să amesteci constant, mai ales după ce începe să fiarbă – astfel elimini riscul de a arde compoziția sau de a uita de ea pe foc!

Între timp gelatina trebuie pusă la hidratat conform instrucțiunilor de pe ambalaj. După ce s-a topit zahărul, oala se ia de pe foc și se adaugă gelatina hidratată, amestecând bine până este încorporată în smântâna lichidă.

Acum e partea delicioasă, care se lasă cu arome îmbietoare de ciocolată caldă! Delicios! Într-o oală dublă (cea cu fund gros) trebuie să pui toată ciocolata și să o topești la foc mic, amestecând constant. Dacă nu ai o oală mai groasă, poți să topești ciocolata la bain-marie. Simți deja mirosul de ciocolată caldă? ❤️După ce s-a topit toata ciocolata, să iei oala de foc!

Fructele pe care ai ales să le folosești trebuie zdrobite – eu am avut zmeură congelată și am transformat-o într-un piure cu ajutorul unui blender vertical. Aici puteți folosi fructe proaspete, congelate sau din conservă. Eu pentru că am folosit zmeură am fost nevoită să dau piure-ul obținut printr-o sită măruntă și să elimin acele semințe tari.

Brânza de vaci – care este la temperatura camerei – se amestecă cu smântâna lichidă, care între timp s-a mai răcit. O să mai ai nevoie de încă un bol în care vei turna jumătate din brânza cu smântână. Într-unul din boluri vei turna piureul de fructe și în celălalt ciocolata topiă. Amestecă bine fiecare compoziție până ai obținut o culoare uniformă.

Acum poți să scoți tava cu blatul de biscuiți din frigider și să torni primul strat – cel de ciocolată – nivelează bine – apoi toarnă și stratul cu fructe! E importantă ordinea aceasta: ciocolată – fructe, deoarece prima este mai densă și nu o să se amestece. Dacă totuși ai dubii și ai impresia că nu suficient de dens stratul de ciocolată, poți să pui la frigider pentru 30-40 minute și abia după să torni și stratul de fructe.

După ce ai termina e bine să lași cheesecake-ul 5-6 ore la frigider sau ideal este peste noapte, așa o să își facă efectul și gelatina și vei putea tăiia felii frumoase!

Pentru decor eu am ales să folosesc:

•  căpșuni tăiați

•  câteva boabe de zmeură care s-au decongelat frumos

• am zdrobit câțiva biscuiți

• fructe uscate dintr-un ceai de rodie cumpărat din bazarul de mirodenii din Istanbul (neapărat să vizitați dacă ajungeți pe acolo ❤️)

Spor la pregătit cheescake-ul acesta!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s