Spanac cu lapte

Este unul dintre felurile de mâncare pe care am început să-l mănânc doar de vreo 2-3 ani … Dar de când l-am descoperit, a fost dragoste la prima furculiță! 😏

De obicei îmi place să presar și câțiva bulgarași de brânză de burduf, îi dă o extra savoare! Dacă aveți în casă, neapărat să încercați!

Pentru două porții o să ai nevoie de următoarele ingrediente:

• 500 gr spanac

• 1 cană de lapte

• 1 lingură ulei

• 1 lingură făină

• 4 căței de usturoi

• sare și piper după gust

Prima dată trebuie spălat bine spanacul și apoi curățat de codițe. Eu am avut frunze mari de spanac și de aceea am fost nevoită să tai codițele. Într-o oală mare, punem apă la fiert. Când apa a început să fiarbă, se adaugă și frunzele întregi de spanac și se lasă la fiert până se înmoaie frunzele, asta durează cam două minute. Ulterior, scoatem spanacul din oală și îl lăsăm puțin până ne ocupăm de sos.

Se pune o lingură de ulei la încins într-o oală în care vei găti toată mâncarea, deci să te asiguri că o să îți încapă! După 1-2 minute, adăugăm și lingura de făină, amestecând până este toată înglobată în ulei. Treptat trebuie să turnăm și cana de lapte, amestecând bine după fiecare dată când turnăm lapte. Sosul obținut se fierbe 2-3 minute la foc mediu, până devine ca o smântână mai lichidă.

Frunzele de spanac se toacă sau se pun în blender, depinde ce textură vrei să ai la mâncare. Eu am ales de data aceasta să îl toc cu un cuțit. După ce am tocat spanacul, îl punem peste sosul format, tot acum am pus și cei 4 căței de usturoi zdrobiți și am condimentat cu sare și piper.

Am mai lăsat câteva minute la foc mediu și am decorat farfuria de mâncare cu un ou ochi!

PS: neapărat să încerci cu brânză deasupra, e super gustos

Poftă bună!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s