Piept de pui la grătar și cuș-cuș cu mazăre și salată verde

Am descoperit rețeta aceasta într-o carte scrisă de către Jamie Oliver și am adaptat-o puțin la ce aveam eu prin frigider. Rezultatul a fost unul extrem de gustos și prânzul acesta chiar a intrat în top 10 preferate!

Pentru două porții o să ai nevoie de:

•  2 bucăți piept de pui – aproximat 150/160 grama o bucată

•  80 gr cuș-cuș de grâu

•  1 conservă mazăre

•  o salata verde mică

•  1, 1/2 lămâie

•  80 gr fâșii de migdale

•  2 căței de usturoi, sare, piper, boia dulce pentru condimentatul bucăților de piept de pui

•  4-5 linguri de iaurt grecesc, 1 linguriță pastă de ardei iute / dulce, 1 lingură rasă pastă de roșii – pentru sos

Preparatul acesta l-am avut pentru masa de prânz, așa că am lăsat carnea de dimineață cu condimentele: bucățile de pui le-am dat cu sare, piper și puțină boia dulce. Peste am zdrobit 2 căței de usturoi și am picurat puțin ulei, cam 1-2 lingurițe. Le-am pus pe farfurie și am acoperit cu folie alimentară, apoi am lăsat la frigider.

Pentru sos e super simplu: amestecăm toate condimentele și gata! Dacă nu aveți iaurt grecesc se poate folosi iaurt normal sau smântână.

Într-o tigaia curată, fără ulei, am pus fâșiile de migdale și le-am rumenit bine 3-4 minute, până au căpătat o culoare frumoasă și a început să se simtă aroma lor prin bucătărie! După ce le-am scos m-am apucat de pieptul de pui.

Am avut nevoie de 3 bețe de frigărui pe care le-am tăiat în 2 și le-am înfipt în carne. Bucățile de piept le-am pus în tigaia încinsă și am dat focul mediu. Vrem să fie bine făcută carnea, dar în același timp să fie și suculentă! În total au stat cam 10 minute, timp în care le-am mai întors, am mai apăsat cu furculița și ultimele 4-5 minute au stat cu capacul pus peste tigaie.

Cuș-cuș’ul l-am pus într-un bol, am pus sare, piper și zeama de la o lămâie și puțină apă clocotită. Apă am pus cât să ajungă la nivelul cuș-cuș’ului. Eu nu l-am mai acoperit și am văzut că în 2-3 minute s-a absorbit toată apa.

Frunzele de salată le-am spălat, uscat și tăiat bucăți mai mici, am pus cuș-cuș ul și boabele de măzare. Am gustat și am mai stors 1/2 zeamă de la lămâie și puțină sare.

Bucățile de piept de pui le-am tăiat după ce au fost gătite și au arătat precum acadelele! Fiecare bucată de pui am dat-o prin sos și ulterior prin migdalele rumenite!

Vă rog eu nu omiteți migdalele din acest prânz, au dat acea notă extraordinară mâncării!

Poftă bună!

One thought on “Piept de pui la grătar și cuș-cuș cu mazăre și salată verde

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s