Socată

Chiar dacă nu e foarte cald afară în aceste zile, tot merge un pahar rece de socată! Iar dacă în weekend faceți o plimbare la pădure eu zic să profitați de perioada aceasta, deoarece acum începe să înflorească socul!

Eu am pus în două borcane de 1,700 ml și am avut nevoie de următoarele ingrediente:

•  3 lămâi medii

•  6-8 flori de soc

•  200 gr zahăr

•  apă rece

Prima dată am spălat bine florile de soc și lămâile. Dacă sunt lămâi tratate îți recomand să cureți coaja sau să nu pui feliuțe în borcane.

Florile de soc le-am pus în borcan (3-4 flori / borcan), iar peste ele am pus zeama de la câte o lămâie (zeamă de la o lămâie / borcan).

O lămâie am tăiat-o felii subțiri și le-am împărțit în cele două recipente. 🍋

Într-o cană gradată am pus 200 gr zahăr și 100 ml apă călduță. Am amestecat bine până s-a dizolvat zahărul și am turnat jumătate din compoziție în fiecare borcan. Voi puteți pune mai mult zahăr dacă doriți, însă eu vă recomand ca prima dată să faceți cu această cantitate și mai puneți la final dacă nu e suficient de dulce!

Ulterior am pus apă rece în ambele borcane și am așezat borcanele la soare! Ideal este să stea lângă o fereastră și să aibă lumină și căldură.

Recipientele nu trebuie să fie închise ermetic, iar din acestă cauză eu le-am acoperit cu 2 farfurii mici. Timp de 2 zile, am amestecat o dată dimineața și o dată seara!

Când este gata socata, trebuie strecurată și se păstrează la rece pentru 2-3 zile! Dacă rezistă atât! 😅

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s