Mini pizza

Aceste mini pizza te pot salva în multe situații: urlă copiii că le este foame, îți este chiar ție foame, vrei să pregătești ceva gustări pentru vizita unor prieteni, dar și multe altele! Știi tu un moment sau o situație nepotrivită pentru o mini pizza? Exact! Nu există! 😅

Din ingredientele folosite eu am pregătit două porții, cum vei vedea și în poze. Poți să folosești alte brânzeturi sau ceea ce îți place ție pentru a pune pe o pizza!

Ingrediente:

• 200 gr făină

• 150 ml apă

• 5 gr praf de copt

• 1 linguriță de sare

• 1 linguriță oregano uscat

• brânză Gouda

• brânză cu mucegai

•  2 felii de șuncă uscată / prosciutto crudo

• ardei, roșii cherry, rucola

• pastă de roșii, 1/4 linguriță pastă de ardei iute, oregano uscat, 1/2 linguriță ulei de măsline

Prima dată te vei ocupa de aluat: într-un bol pune făina, praful de copt, oregano și sarea. Amestecă-le bine, apoi toarnă treptat (cam în 3 ture) apa și omogenizează-le. Pe blatul de lucru presară puțină făina și transferă aluatul format anterior. Trebuie să îl frămânți puțin, 1-2 minute, cât să fie bine legat și să nu rămână făină neîncorporată. Bila de aluat trebuie tăiată în două.

Cu mâna întinde fiecare bilă de aluat până ajunge cam la 1 cm grosime, apoi pune-le pe rând într-o tigaie încinsă bine, fără ulei!

Durează cam 2-3 minute să se facă aluatul în tigaie – până ajunge la culoare precum în poza de mai sus. Când este așa nu trebuie să întorci pizza și pe cealată parte, doar o transferi pe tava de copt.

Pe partea necoaptă în tigaie vei pune o lingură din sosul format din: pastă de roșii, oregano uscat, ulei de măsline, pastă de ardei iute.

Eu am ales să pun brânză Gouda, bucățele de brânză cu mucegai, ardei și feliuțe de roșii cherry. Le-am pus la cuptorul preîncălzit la 180 grade pe funcția grill (de sus) și am pus tava pe a 2a treapta de sus (la mine e numerotată cu 4). Le-am lăsat pentru 7 minute, apoi le-am scos și am așezat pe fiecare câte o felie de șuncă uscată și am mai lăsat pentru încă un minut.

După cele 8 minute de stat la cuptor, am scos mini pizzele afară și am așezat în jurul feliilor de șuncă câteva fire de rucola!

Poftă bună! 😍

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s