O pregătit o nouă rețetă în colaborare cu Carmangeria Moldovan și sper tare mult să ajungă pe masa de Crăciun!
Partea frumoasă este că poți să foloseși într-un platou, pe post de aperitiv sau ca fel principal alături de legume la tigaie.
Cred că ingredientul principal și care atrage toate atenția este coriandrul. Parfumat și intens aromat, cu siguranță dă gust oricărui preparat!

Eu am folosit umrătoarele ingredinte:
- 600 gr mușchiuleț de porc
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 7 căței de usturoi
- 1 linguriță sare
- 2 lingurițe cimbru uscat
Pentru crustă am avut:
- 6 gr coriandru
- 10 gr boabe piper roșu
- 20 gr boabe piper negru
- 1 linguriță cimbru uscat
Pentru început am pregătit carnea, mai exact am curățat unde a fost cazul membrana albă. Separat, am pregătit o marinadă din: ulei de floarea soarelui, usturoi dat prin presă, sare și cimbru uscat. Cu acest amestec am uns bine bucata de mușchi și am lăsat-o pentru 24 de ore la frigider – este în regulă și dacă o lași peste noapte!
A doua zi, înainte să mă apuc să gătesc mușchiul, l-am scos din frigider cu o oră înainte și am curățat cât se poate de bine usturoiul de pe carne. Am făcut asta deoarece înainte să punem la cuptor, trebuie să prăjim puțin în tigaie și nu am vrut să se ardă usturoiul. Carnea deja a prins aroma, cum a stat peste noapte!
Într-o tigaie am pus 1-2 linguri de ulei și când a fost încins am pus mușchiul de porc, pe care l-am prăjit câte 2 minute pe fiecare parte.
Cele două feluri de piper și coriandrul le-am dat prin mojar, apoi am turnat jumătate din ele pe o folie de aluminiu. Carnea am scos-o din tigaie și am așezat-o peste patul de condimente. Restul le-am turnat deasupra și am avut grijă să pun și pe laterale, astfel încât toată carnea să fie îmbrăcată în condimente! Ai să vezi ce bine miroase deja din cauza coriandrului și a piperului roșu! 😍

Cuptorul l-am preînălzit la 200 grade, pe funția căldură sus și jos plus ventilație! Dacă ai un termometru pentru carne, poți să îș folosești! Mușchiul este gata atunci când atinge temperatura de 68 grade, iar dacă nu ai te poti ghida dupa timp: mai exact eu am ținut 21 de minute la cuptor.

PS: nu uita de detaliile mici, care pot face o mare diferență!
Spre exemplu, pe masa de Crăciun aprinde o lumânare sau cu ajutorul unor crenguțe de brad sau rozmarin fă un mic aranjament la tacămuri!