Pui toscan în sos alb cremos

Cred că e una dintre cele mai rapide rețete! Promit că nu îți va lua mai mult de 30 de minute, iar gustul este pe măsură!

Pe lângă asta nici nu ai nevoie de prea multe ingrediente!

Pentru două porții am folosit următoarele ingrediente:

•  1 bucată de piept de pui de aprox 180 gr pe care am feliat-o

•  200 ml smântână pentru gătit

•  1/3 linguriță boia dulce, piper, sare, praf de usturoi – calibrați voi după gust

•  1 legărură mică de pătrunjel

•  1 cub de unt

•  3-4 roșii uscate

•  1 mână de spanac

Modul de preparare e super simplu: prima dată am făcut mixul de condimente și am pus peste carnea de pui. Eu le-am pregătit dimineață și le-am lăsat în frigider până la cină. Dar dacă nu ai timp sau răbdare poți să condimentezi bucățile de carne chiar înainte de a pregăti mancarea.

Spanacul l-am spălat și tăiat puțin, iar roșiile le-am tăiat cam în 2-3, să fie fâșii lungi și subțirele.

Cubul de unt l-am pus în tigaie, iar când s-a topit am pus și bucățile de piept de pui. Carne am gătit-o la foc mediu spre mare cam 8 minute în total, pe ambele părți. Ai să vezi că e diferit să gătești în unt, față de ulei! Carnea va ieși mult maii fragedă!

După ce s-a gătit carnea, am scos bucățile pe o farfurie și în aceași tigaie am turnat smântâna lichidă, dar am dat focul mic pentru că se poate arde repede! Am pus roșiile uscate și spanacul și cam în 2-3 minute a fost gata.

Deoarece sosul s-a îngroșat puțin cam tare am pus și 20-30 ml de lapte și am amestecat bine. Ulterior am așezat bucățile de pui peste sos și am presărat pătunjel proaspăt tocat!

PS 1: depinde de smântâna folosită și astfel sosul poate să fie mai gros sau nu. Dacă consideri că e prea gros pune puțin lapte (valabil și dacă reîncălzești mâncarea), iar dacă e prea subțire cu siguranță poți pune 20-30 grame de parmezan ras sau 2-3 cuburi de gorgonzola! Hmm delicios!

PS 2: dacă ai mai puțin piept de pui, poți să fierbi 80-90 gr de paste și să le amesteci cu sosul format, iar bucățile de pui să le așezi peste! Aici nu mai trebuie să-ți spun că merge bine parmezanul, nu? 😏😅

Poftă bună!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s