Cred că sunt cele mai bune costițe pe care le-am mâncat. Deși am fost într-un restaurant din Bratislava, unde am stat aproximativ 2 ore la coadă să intrăm….dar aveau ei niște costițe renumite! Dacă nu mi-au ieșit ca acelea, sigur le fac concurență! 😏

Primul lucru pe care l-am făcut este prepararea unui mix de condimente pentru carne. O să vă las o poză cu ce am pus, iar din fiecare condiment am folosit aproximativ jumătate de linguriță. Eu am avut 2 bucăți de costiță, cum se vede și în poză.

În tavă am pus 2 bucăți de folie de aluminiu, dimensiunea lor trebuie să fie potrivită pentru a putea împacheta bucățile de costiță. Am așezat câte o costiță pe fiecare folie și am condimentat bine, pe toate părțile, apoi am împachetat carnea și am pus-o pentru 2 ore și 20 minute la cuptorul preîncălzit la 170°C, pe grătarul din mijloc, funcția ventilație cu căldură de sus și jos.
Între timp am pregătit un dressing din BBQ sos și miere, pentru câtă carne am avut eu am folosit o lingură de miere și două linguri de sos BBQ.

După ce a trecut timpul de așteptare, costițele trebuie scoase din cuptor și cu mare grijă desfăcute pachețelele de folie. Aveți grijă la aburul care iese, să nu vă ardeți!
Cu acest sos am uns puțin costițele la final și le-am lăsat pentru 2 minute la cuptor, cât să se formeze glazura deasupra. Trebuie pus chiar puțin din acest sos, altfel o să curgă sub bucățile de costițe și se va forma o glazură foare tare. Sosul rămas îl puteți folosi pentru a frăgezi carnea și după ce a fost scoasă din cuptor sau ca dressing pentru cartofi.
Pentru garnitură am folosit 4 cartofi medii, spălați bine, i-am lăsat în coajă și i-am tăiat rondele de aproximativ 1 cm jumătate. I-am așezat în tavă, pe o hârtie de copt și i-am asezonat cu sare, piper și puțină făină de mălai pentru a se forma o crustă. I-am lăsat la cuptor pentru 25 minute, la 200 °C pe funcția ventilație cu căldură de sus și jos. Acești cartofi sunt delicioși, au o crustă crocantă și interiorul este moale și pufos.
Am vrut să fac și o salată pentru mai multă savoare și gust fresh în care am folosit:
• morcovi
• roșii cherry
• ridichi
• castraveți
• salată verde românească
• ceapă verde
Salata am condimentat-o cu puțină sare, ulei și oțet balsamic.
Poftă bună!
Mai jos vreau să îți las câteva poze de la alte ture de costițe! ❤️

Promit că merită tot timpul de așteptare! Sunt atât de bine gătite, încât pică carnea de pe ele când le tai!
