Spaghete carbonara

Îți las aici o idee pentru spaghete carbonara foarte ușor de făcut, foarte bună la gust și cu puține ingrediente!

Îți las aici o idee pentru spaghete carbonara foarte ușor de făcut, foarte bună la gust și cu puține ingrediente!

Tot timpul am crezut ca este complicat să fac sosul pentru aceste paste, dar după ce am încercat prima dată mi-am schimbat părerea! Apelez la aceste paste atunci când îmi e foarte foame și nu am timp să pregătesc ceva mai complicat și uneori când avem prieteni invitați la noi! Sunt pe placul tuturor și nu necesită mult timp de gătire!

Pentru două porții ai nevoie de următoarele ingrediente:

•  160 gr paste

•  5 căței de usturoi

•  4 linguri de smântână grasă, fermentată

•  2 ouă

•  sare , piper proaspăt măcinat

•  prosciutto

•  parmezan

Prima dată poți să pregătești oala pentru paste și să le fierbi conform instrucțiunilor de pe pachet. Îți recomand să începi cu asta deoarece prepararea sosului nu îți ia mult timp și astfel pe când sunt gata pastele fierte poți să pui sosul peste ele!

Într-un bol am pus smântâna, ouăle, 4 căței de usturoi zdrobiți mărunt, piper măcinat și puțină sare – eu am folosit puțină pentru că aveam deja prosciutto care este foarte sărat. Am amestecat totul bine, până am obținut o pastă omogenă.

În tigaia încinsă am pus un cățel de usturoi, dar nu tocat mărunt, am apăsat cu podul palmei pe el să se zdrobească puțin. Cu ajutorul lui vrem să aromatizăm puțin carnea și apoi îl vom scoate din tigaie. Pe lângă usturoi, am pus și bucățile de prosciutto tăiate mai mic și am lăsat să se rumenească bine. Usturoiul l-am scos din tigaie când a început să se ardă.

Eu nu am folosit ulei când am prăjit prosciutto pentru că ce aveam eu, era deja păstrat într-un borcan cu ulei. În caz contrat, trebuie pusă o lingură de ulei în tigaie.

După ce pastele s-au fiert, trebuie stoarse de apă și puse înapoi în oală, peste se toarnă sosul făcut din smântână și ou. Tot acum o să punem și prosciutto din tigaie, e important să nu pui mult ulei la prăjit pentru că o să ai paste uleioase și nu vrei asta!

Punem oala pe foc mediu si amestecăm pentru 2-3 minute, până vedem că sosul începe să se lege. Poți verifica asta în felul următor: cu o lingură de lemn, tragi prin mijlocul oalei, astfel încât să se vadă oala. Dacă sosul stă separat câteva secunde înseamnă că s-a legat și poți să le iei de foc.

Pastele le-am așezat frumos în farfurie și am presărat parmezan ras!

Poftă bună! ❤

❤ ❤ ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s