Salutare! Pe lângă o rețetă delicioasă, astăzi va aduc și un cod de reducere la toate produsele de pe site’ul Micostore de 7%. Partea cea mai faină este că se cumulează cu restul ofertelor, deci nu uita să treci “GRETA” înainte de a finaliza comanda! 🛒
Zilele trecute l-am bucurat pe Tomas cu o prăjiturică baby friendly:

• 450 gr brânză de vaci
• 2 ouă
• 30 ml lapte
•5 linguri de făină
•2 lingurițe de miere
• 1 linguriță praf de copt bio
• extract pur de vanilie – după gust
• 2 lingurițe carob (se amestecă cu 2 linguri din compoziție )
Într-un vas încăpător am bătut ouăle cu un tel, am pus brânza de vaci și am amestecat bine.
Aici se adaugă cele două lingurițe de miere, vanilia, iar la final laptele.
Făina și praful de copt le-am amestecat, apoi am incorporat câte o lingură în compoziția de brânză.
Într-un vas micuț am amestecat 2 lingurițe de carob cu 2 linguri din amestecul de brânză. Acest pas este opțional, însă dacă folosești forma de ursuleț de la Micostore, arată chiar bine! 🐻
Compoziția am pus-o în tavă și am copt-o 45 minute la 180 grade, pe funcția ventilație, la mijlocul cuptorului. La final se poate să fie ușor moale la mijloc, însă am lăsat-o la răcit 15-20 minute și apoi am reușit sa scot prăjitura cu ușurință din formă.
Nu uita că masa trebuie să fie o bucurie pentru toți din familie!
Mihaela de la Micostore m-a invitat să vorbesc puțin despre diversificare și relația pe care copiii noștri o dezvoltă cu mâncarea în cadrul campaniei #EducațiaContează . Cu această ocazie am să îți las câteva gânduri care sper să îți fie de folos!
1. Dacă sunteți la început de drum cu diversificarea, obișnuiți-vă să luați masa împreună! Copiii învață prin imitare, sunt atenți la cum mâncam, ce mâncam, cum mestecăm!
2. Pe cât posibil să îi implicați în activitățile ce țin de pregătirea mesei: spălăm și tăiem (în siguranță) legumele sau fructele.
3. Încercați să le oferiți oportunitatea să facă ei ceva extra cu mâncarea / farfuria lor. De exemplu Tomas e fascinat să pună fulgi de cocos sau mici bucăți de fructe peste iaurtul din bol.
4. Dacă se întâmplă să refuze un aliment, îl puteți oferi sub altă formă, altă dată, etc. Dar nu renunțați pe principiul “nu îi place”. Tomas la început nu mânca oul fiert tăiat bucățele și singura variantă în care îl accepta era să îi rad peste o felie de pâine cu avocado. Be creative! ✨
5. Nu îl forța să mănânce sau să încerce un aliment!
6. La masă nu aducem jucării sau televizorul. Cel mai bine e să învețe de mici să fie atenți și conștienți la ce și cât mănâncă!
Acestea fiind spuse, spor la gătit și la mâncat! 🤗
