Pizza cu aluat fără drojdie

Hello, hello! Astăzi am pregătit o pizza, iar aluatul a fost făcut din doar câteva ingrediente pe care toți le avem prin casă: apă, făină, sare, ulei și praf de copt. Eu am pus pentru extra aromă și puțin oregano.

Aluatul pe care l-am folosit este suuuuper rapid de făcut, nu necesită timp de dospire sau frământare. Dar și dacă îl faci și îl mai lași o oră – două până prepari pizza, tot nu are nimic! Eu am avut 5 minute libere dimineață cât l-am preparat și l-am lăsat pe masă, acoperit cu folie alimentară timp de o oră jumătate și abia după l-am pus la cuptor.

O să ai nevoie de următoarele ingrediente pentru aluat:

• 2 + 1/2 căni de făină

• 3/4 apă călduță – am măsurat tot cu aceași cană din care am pus făina

• 1 linguriță de sare

• 3 linguri de ulei măsline

• 3 lingurițe rase de praf de copt – poți să înlocuiești cu bicarbonat

• 2 lingurițe oregano

Toate ingredientele uscate le-am amestecat într-un bol, apoi am turnat apa călduță, am amestecat puțin cu o mână, iar după am pus uleiul de măsline și am amestecat ușor până s-a format o bila de aluat.

Într-un chopper am făcut un sos de roșii pe care l-am folosit pentru a-l pune pe aluat, înainte de restul ingredientelor, dar și pentru a-l pune peste pizza.

La sos am folosit următoarele ingrediente:

• 1 conservă roșii cubulețe

• 1 cățel de usturoi mai mare

• 2 frunze de busuioc proaspăt

•  1 linguriță ulei de măsline

• 1/2 linguriță sare

• fulgi de chilli

• 1 lingură oregano

Bineînțeles că te poți juca cu cantitățile ingredientelor, în funcție de ce aromă vrei să fie mai predominantă în sos. Cum am spus, toate ingredientele le-am pus în chopper / blender și am pulsat de câteva ori până am ajuns la o compoziție omogenă.

Din aluatul rezultat poți să faci două pizza. Am tăiat aluatul în două, am presărat făină pe blatul de lucru și peste aluat și l-am întins într-o formă (aproape) rotundă.

Cuptorul l-am preîncălzit acum la 220 grade pe funcția căldură sus și jos (fără ventilație). În tavă am pus hârtie de copt și un picur de ulei de măsline pe care l-am întins cât de mult am putut. Peste am așezat aluatul de pizza deja întins.

Acum e momentul în care voi trebuie să fiți creativi și să vă faceți o pizza exact cum vă place! Eu vă pot spune cum am făcut-o pe a mea:

Peste blatul întins am pus 2-3 lingurițe din sosul preparat și puțin parmezan ras. Am avut câteva ciuperci dintr-o conserva (pe care le-am stors bine, bine înainte), 2-3 lingurițe de porumb, 1 bilă de mozzarella, buchețele mici de brocoli, câteva măsline, felii de salam și la final, înainte cu 2 minute să scot pizza, am pus 3 frunze de busuioc proaspăt.

Dacă alegeți să puneți legume din conservă (ciuperci, porumb, mazăre, etc.) este foarte important să le stoarceți bine de apa în care au stat. Altfel riscați să aveți un blat lipicios și moale… și știm că nu vreți asta!

Buuuuun, acum că aveți și voi pizza frumos decorată este momentul să o puneți în cuptorul preîncălzit pe rândul al doilea (se numără de jos în sus) și să așteptați 18-20 minute. Cuptorul râmăne la temperatura și funcția deja setată la preîncălzire.

Poftă mare!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s