Lipie cu pui

De obicei după ce gătim pui la cuptor rămâne pieptul neatins. Dar nu pentru că nu este bun ci pentru că îl transformăm în ceva și mai bun! 😏

Astăzi nu mai aveam lipii în casă așa că am preparat rapid un aluat din care ies 4-5 lipii, depinde de cât de mare este diametrul tigăii. Aluatul se poate păstra până a doua zi în frigider, dacă nu vrei sa prepari toate lipiile.

Dacă ți-a rămas și ție din friptura de sărbători și vrei să îți faci rapid un wrap cald și proaspăt vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

• 150 gr făină

• 130 gr iaurt gras

• 1 lingură ulei măslin

• 1 linguriță sare

• 1/2 linguriță praf de copt

• 1 linguriță oregano uscat – opțional sau poți pune alte ierburi aromatice

Într-un bol încăpător am pus toate ingredientele uscate, am amestecat și apoi am pus iaurtul și lingura de ulei. Cu o paletă de cauciuc am amestecat încet până a început să se prindă aluatul. Fiind cu iaurt, este un aluat mai lipicios și este nevoie să amestecam și cu mâna, așa ne asigurăm că înglobăm toată făina din vas. Dacă este mult prea lipicios și nu poți lucra cu el, presară puțină făină și mai frământă puțin cu mâna.

Am format o bilă din aluat și l-am lăsat acoperit cu o folie alimentară pentru aproximativ jumătate de oră, timp în care am pregătit ceva din pieptul de pui rămas.

Aluatul l-am împărțit în patru și fiecare bucată în parte am întins-o cu un sucitor pe blatul de lucru (pe care deja aveam făină). În tigaia încinsă, lipia este gata cam în 2-3 minute / parte.

Pieptul de pui l-am tăiat fâșii și l-am pus într-o tigaie încinsă cu o lingură de ulei de măsline. După 4-5 minute am pus 4 linguri de roșii cubulețe și am condimentat cu: sare, piper proaspăt măcinat, 1 linguriță boia dulce, 1/2 lingurița boia picantă. Am lăsat să scadă bine sosul – aproximativ 10 minute – amestecând constant, iar la final am adăugat boabele de fasole roșie. Acestea fiind din conservă nu trebuie gătite prea mult.

În lipie am pus o linguriță de smântănă, pui cu roșii și fasole, câteva boabe de porumb și muult caș ras!

Delicios și rapid!

Poftă mare!