Biscuiți crăpați cu cacao

Îți spun de pe acum că pe cât sunt de buni și gustoși pe atât sunt de dulci! Dar cu siguranță o să vrei să îi încerci. Se potrivesc tare bine cu o cană de lapte rece sau o cafea caldă!

Inclusiv Baku a tras cu ochiul și a cochetat cu ideea de a mânca unul!

Din nou îți propun o idee rapidă în care nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Pe lânga asta, ca orice tip de biscuite făcut în casă se poate păstra până la două săptămâni într-o cutie închisă. Dar dacă vrei să nu ii faci pe toți într-o tură și mai vrei miros de ciocolată în casă, poți să congelezi o parte din compoziție.

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

• 200 gr făină

• 2 lingurițe praf de copt

• 230 gr zahăr

• 100 gr cacao – cea amăruie

• 130 ml ulei vegetal – eu folosesc de floarea soarelui

•  3 ouă (albuș și gălbenuș)

• 2 linguri de esență vanilie

• muuult zahăr pudră – vei îmbrăca biscuiții în el – așa se fac crăpăturile frumoase

Amestecă toate ingredientele uscate într-un bol încăpator. Separat, cu un mixer amestecă toate ingredientele lichide. După ce ai mixat și ai o compoziție spumoasă (nu trebuie mult timp, maxim un minut), poți să începi să înglobezi amestecul din ingredientele uscate, treptat și amestecă cu o paletă. Eu am încercat cu un mixer mic, a mers până era să rămână fără suflare..Deci dacă vrei să nu strici mixerul, amestecă ușor cu paleta, iar pe final cu mâna. Amestecul o să fie destul de lipicios și greu de curățat de pe mână, deci poți să pui puțin ulei pe mâna cu care vrei amesteca.

După ce ai gustat compoziția de pe degete (așa-i că ai făcut-o?? 😅), pune o folie peste bolul în care e și pune-l în frigider pentru 3-4 ore.

Zahărul pudră îl vei pune într-o farfurie adâncă. Dacă ai avut răbdare și ai așteptat, într-o tavă poți să pui hârtie de copt și să începi să modelezi biluțele care în curând se vor transforma în cei mai delicioși biscuiți crăpați! Inainte să așezi biscuiții în tavă să îi dai prin zahărul pudră, neapărat să fie acoperiți de zahăr pe toate părțile.

Ai grijă să nu ii pui prea apropiați în tavă pentru că se turtesc și se vor atinge. Cuptorul l-am pus pe funcția ventilație, 180 grade și am lăsat să ajungă la această temperatură, apoi am pus tava în cuptor pentru aproximativ 10-12 minute.

Ai să vezi în timp ce vei sta cu fața lipită de geamul cuptorului că încep să apară faimoasele crăpături, cam atunci sunt gata!

PS: din cantitățile scrise o să ai aproximativ 20 biscuiți

Poftă bună!